Állásbörzéről általában

Az Állásbörze nyitva áll a Pallasz Athéné Egyetem karain tanuló hallgatók számára.

A börze szervezését a Hallgatói Szolgáltató Központ fogja össze az egyetemi és kari vezetéssel, az oktatókkal és a hallgatói önkormányzatokkal együttműködve. Ennek megfelelően a börzével kapcsolatos konkrét kérdésekben a Hallgatói Szolgáltató Központ munkatársai tudnak közvetlenül segítséget adni.

Amit egy hallgatónak az Állásbörzékről tudnia érdemes:

Az Állásbörzék legtöbbjét valamilyen felsőoktatási intézmény (egyetem, főiskola), vagy a munkaügyi központok valamelyike szervezi. 
Annak ellenére, hogy sok hallgató úgy gondolja, elegendő megjelenni és "szétnézni", ezek a rendezvények sokkal több lehetőséget hordoznak magukban.
A legtöbb cég konkrét állásajánlatot is hoz a börzékre, tehát egyfajta előszűrőként működhet a rendezvény. Természetesen a cégeknek az is fontos, hogy "megmutassák magukat", felhívják a figyelmet tevékenységükre, szakember igényükre.
A börze rendkívül hasznos lehet minden hallgató számára, hisz "házhoz jönnek"a cégek, és a közvetlen találkozás akár a munkahelykeresésben, akár a gyakorlati hely keresésben is nagy segítséget jelenthet.

Aranyszabályok a börzén való megjelenéssel kapcsolatban:

- A börzén legyünk nyíltak, érdeklődők, a cégek képviselői nem "bántanak" minket, gyakorlott szakemberek (többszöri állásbörzézők), akik tudják, a legtöbb látogató pályakezdő - A börzén megjelenő cégekről tudjunk meg előre minél több információt (a cég tevékenységi köre, profilja, mérete, székhelye, telephelye(i), szakember igénye). Ebben segítségünkre lehet az aktuális börze internetes oldala, a cég weboldala, de tanáraink is.
- Mi magunk is próbáljunk minél több információt gyűjteni a cégekről, akár a börze előtt, akár a részvételkor. (Számtalan kiadvány, tájékoztató, prospektus segít bennünket ebben.)
- A börzére hozzunk magunkkal több - ha lehet, cégre szabott - önéletrajzot, hogy a későbbi kapcsolatfelvétel még zökkenőmentesebb lehessen.
- A cégek nem várják el a legelegánsabb öltözetünket, de jobb az összkép, ha látszik rajtunk, hogy kiemelten kezeljük a börzén való megjelenést.
- Kommunikációnk legyen határozott, bátran tegyünk fel - és készüljünk is - kérdéseket (konkrét kérdések a szabad pozíciókról, az azokban ellátandó feladatokról, a pályázati folyamatról, egyéb céges lehetőségekről (továbbtanulás, gyakornoki programok, fejlődési lehetőségek, külföldi munkavállalás stb...) )
- Az Állásbörzék alkalmával több cég is tart/tarthat előadást. Ezekre érdemes elmenni, mert itt sok kiegészítő, hasznos információ hangozhat el, mellyel akár „versenyelőnyt" is szerezhetünk.

Kövess bennünket!

Eseménynaptár