Bemutatkozás

2010. január elsejével a Kecskeméti Főiskolán létrejött a Hallgatói Szolgáltató Központ, mint a főiskola egyik központi egysége. Az egység alapját a korábban mindhárom karon működő Karrier Irodák adták.

A megvalósuló közös egység négy fontos alapfeladata:

  1. A Diplomás Pályakövető Rendszer létrehozása, fejlesztése és fenntartása
  2. ALUMNI tevékenység
  3. Hallgatói humán szolgáltatások
  4. Pályaorientáció és tájékoztatás

A főiskola hallgatóinak az intézménynél töltött időszak alatt is igyekszik minél több lehetőséget megadni arra, hogy a későbbi munkába állás, a nagybetűs élet elkezdése könnyebb legyen. E cél érdekében keressük, ápoljuk és fejlesztjük a főiskolai partnerkapcsolatokat a civil és üzleti szféra képviselőivel, segítünk a hallgatóknak szakmai gyakorlati hely, álláshely keresésében, pályázati anyagaik összeállításában, a sikeres szereplésben az interjúkon. Igyekszünk az álláskeresés, önérvényesülés és önfejlesztés témájában minél több rendezvényt szervezni, ill. kurzusokat, tréningeket indítani az érdeklődő hallgatók számára.

Hallgatói humán szolgáltatások:

Tanácsadás
A Hallgatói Szolgáltató Központ munkatársai az információk biztosításán túl tanácsadással is segítik a Főiskola hallgatóit. A központ munkatársaitól szakszerű tanácsokat kaphattok az álláskeresés, önéletrajzírás, életpálya tervezés, gyakorlati hely keresésével kapcsolatosan. 

Szakmai gyakorlatra történő kihelyezés
A HSZK szakmai gyakorlatot kíván biztosítani mindhárom Kar hallgatói számára. A szakmai gyakorlat óriási lehetőséget jelent egy főiskolai hallgató számára, hiszen kipróbálhatja magát egy munkahelyen, gyakorlati tapasztalatokat szerezhet, és ha valaki megfelelően helyt áll (nélkülözhetetlenné teszi magát) jó eséllyel állásajánlatot is kaphat. Ennek érdekében megpróbálunk minél több lehetőséget teremteni arra, hogy egyre többen a kötelező szakmai gyakorlaton túl is részt vehessetek 3-6 hónapig, az egyes cégek, intézmények munkafolyamataiban.

Rendezvények:

Állásbörze
Minden évben sor kerül az Állásbörze megrendezésére. Ezen a rendezvényen intézmények, cégek, szervezetek, kisvállalkozások, valamint a hallgatók találkoznak egymással. A célunk az, hogy tájékozódjatok a munkaerő piac igényeiről és akár konkrét állásajánlatokat is kapjatok.

 

Kövess bennünket!

Eseménynaptár