Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása az Észak-Alföld régióban

A GINOP-5.2.2-14-2015-00027-es „Vállalkozz Magyarország!” Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása az Észak-Alföld régióban elnevezésű program egy különleges lehetőség azoknak a fiataloknak, akik a régióban (Hajdú-Bihar Megye, Jász-Nagykun-Szolnok Megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye) szeretnének kitörni a munkanélküliségből és kezükbe akarják venni saját sorsuk irányítását. A program a régióban élő 18-30 év közötti, legalább egy hónapja regisztrált álláskereső fiatalok számára kínál lehetőséget saját vállalkozásuk elindításához.

A programba jelentkező fiatalok a vállalkozásindításhoz szükséges ismereteket és készségeket a megvalósítók által biztosított képzések során sajátíthatják el. A képzés végeztével a résztvevők a megszerzett tudás és az elérhető segédanyagok felhasználásával, a vállalkozási ötletük megfogalmazásától eljutnak az üzleti terv elkészítéséig. Ezt az üzleti tervet egy független szakértőkből álló csoport véleményezi és hagyja jóvá. 

A képzést eredményesen elvégző résztvevők, akik jóváhagyott üzleti tervvel rendelkeznek és megalapították vállalkozásukat, valamint a folytatáshoz is kellően motiváltak, a Széchenyi 2020 keretében az Európai Szociális Alap támogatása révén minimum 2, maximum 3 millió forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a GINOP-5.2.3-16 programban, vállalkozásuk induló költségeinek fedezésére. 

A program nagy előnye, - azon túl, hogy az induló vállalkozásokhoz szükséges anyagi forrás megpályázására ad lehetőséget - hogy a fiatalokkal személyesen egy-egy mentor foglalkozik. A mentorok szakmai támogatást nyújtanak a leendő vállalkozóknak üzleti tervük elkészítésében, információval szolgálnak a GINOP-5.2.3-16 programról és annak pályázati feltételeiről. A mentor lesz továbbá az a személy, aki a vállalkozás elindulásának első évében szakmai támogatást nyújt a fiatal vállalkozóknak.

A programba a program hivatalos oldalán, a vallalkozzmagyarorszag.hu/eszakalfold/ oldalon keresztül lehet jelentkezni.

Kövess bennünket!

Eseménynaptár